. . .

Toivo Studios

2020 – 2023

Toivo Studios

2020 – 2023

Toivo Studios on majoittumisen konsepti, joka vastaa ajankohtaiseen tarpeeseen väliaikaisesta ja yhteisöllisestä asumisesta – asumisesta palveluna. Rakennuksessa on eri kokoisia (S, M ja L) majoitushuoneistoja ja monipuolisia yhteistiloja. Pohjakerroksessa sijaitsevat mm. co-working-tila, kirjasto, kuntosali, pesula, yhteiskeittiö ja saunaosasto.

Projektin keskeinen arkkitehtoninen lähtökohta on ollut rakennuksen sovittaminen kulttuurihistoriallisesti merkittävään ympäristöön. Toivo Studios asettuu historiallisen Gransinmäen kievarin pihapiirin alarinteeseen ja jatkaa paikan perinnettä levähdys- ja majoituspaikkana. Majoitusrakennus jakautuu kahteen siipeen, jotka rajaavat suojaisan sisäpihan.

Rakennuksen ulkokehän julkisivumateriaalina toimii punamullan sävyyn maalattu puuverhous – sisäpihan julkisivumateriaalina on vastaavasti vaaleaksi maalattu puu. Pysäköintirakennuksen materiaaliksi on valittu tummanharmaa kuultokäsitelty puu ja sitä täydentävät köynnössäleiköt ja istutukset

Rakennuksen sisäarkkitehtuuriin on haettu inspiraatiota konseptista modernina kievarina. Julkisivun värimaailmaa toistuu sisätiloissa käytävillä. Yhteistilojen väri- ja materiaalivalinnat ovat luonnollisen sävyisiä, vaaleita ja skandinaavisia.

+

Lisää

Projektin tiedot

Tyyppi

Majoitusrakennus

Sijainti

Espoo

Vuosi

2020 –

Asiakas

Toivo Group

Laajuus

3 150 m2

Tiimi

Vilma Autio
Maija Parviainen
Kari Kytölä

Yhteistyökumppani

Helsingin Maisema-arkkitehtitoimisto HELMA Oy (Pihasuunnittelu)

Toivo Studios

Sulje

. . .

3 / 29