TEAM FOR RESILIENT ARCHITECTURE

Puu-Kivistön aloituskortteleiden kilpailu: Kivistön Punos

2018

Puu-Kivistön aloituskortteleiden kilpailu: Kivistön Punos

2018

Kivistön Punos on portti Puu-Kivistöön - ensimmäinen Puu-Kivistön kortteli, jonka kulkija kohtaa tullessaan alueelle Kivistön keskustasta tai asemalta. Majakkamainen rakennusmassa ja palveleva piha-aukio toivottavat kävijät ja asukkaat tervetulleiksi uudelle puiselle asuinalueelle.

Kivistön Punos luo Vantaalle uuden onnellisten asukkaiden yhteisön yhdistämällä laadukkaan suunnittelun ja rakentamisen kohtuuhintaisiin ja fiksuihin asuntoihin, toiminnallisiin yhteistiloihin sekä viljelymahdollisuuksiin. Ehdotus perustuu tarkkaan harkittuihin tilaratkaisuihin, katutason elävöittämiseen sekä urbaanin kivikaupungin ja vehreän metsäpuiston kohtaamiseen. Kivistön Punos täydentää Kivistön keskustaa, se syleilee puistoa ja katsoo kohti kaupunkia.

Kaupunkirakenteellisesti Kivistön Punos on keskustan jatke. Rakennusmassat rajaavat katutuloja, luoden urbaania ja tiivistä ympäristöä. Ruusukvartsinkadun ja Timanttikujan kulmaan sijoittuu asukkaita palveleva etätyötila, joka talviaikaan loistaa kohti Aurinkokiven koulua. Puiston puolella matalampi rakennusmassa täydentää Puu-Kivistön aktiivisen puistoakselin pienimittakaavaista rakennettua ympäristöä.

+

Lisää

Projektin tiedot

Tyyppi

Kilpailuehdotus

Sijanti

Vantaa

Vuosi

2018

Asiakas

Skanska Talonrakennus/BoKlok Finland

Laajuus

7 800 m2

Tiimi

Hanna Kuivalainen
Vilma Autio
Maija Parviainen

Yhteistyökumppanit

Robert Hanson (Ark7)
Hanna-Mari Ikonen (Ark7)

Puu-Kivistön aloituskortteleiden kilpailu: Kivistön Punos

Sulje

. . .

3 / 29